Pomôže mango pri chudnutí?

Mango prispieva k pocitu plnosti, spokojnosti a obsahuje veľa živín, teda sa javí ako ďalšia potravina vhodná pri chudnutí.

Domnievať sa, že k strate kilogramov vám postačí konzumácia manga či inej potraviny, je veľký omyl. Zbaviť sa prebytočných kíl si vyžaduje disciplínu. V praxi to znamená menej, ale kvalitne jesť a cvičiť. Avšak k tomu, aby bol proces redukcie hmotnosti úspešný, môžu pomôcť aj niektoré potraviny. Jednou z nich je aj mango.

Prečo práve mango?

Ak telu dodáte všetky potrebné látky, s najväčšou pravdepodobnosťou tak predídete chutiam na nezdravé sladké a slané maškrty. Mango obsahuje veľa prospešných látok, ktoré zasýtia a pomôžu vám udržať pocit spokojnosti. Ten je pri chudnutí na nezaplatenie. Skonzumovaním jedného manga doplníte do tela až 12 percent odporúčaného denného príjmu vlákniny. Netreba pripomínať, že vláknina nielen zasýti, ale aj blahodarne vplýva na trávenie. Ďalším plusom je vysoký obsah vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Bohato je zastúpený napríklad vitamín A, ktorý je dôležitým antioxidantom.  Samozrejme, v mangu sa nachádza aj vitamín C, vitamíny zo skupiny B, draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor atď. Navyše mango patrí medzi ovocie s nízkym obsahom kalórií.

Semená z manga

Semená z manga (najčastejšie afrického) sú často využívané pri výrobe výživových doplnkov na chudnutie. Podľa niektorých výskumov pomáhajú regulovať úroveň leptínu v tele. Tento hormón vplýva na pocit sýtosti a je tiež zodpovedný za ukladanie tuku v tele a to hlavne v kritickej oblasti okolo pása.

Tipy na konzumáciu manga

Ak je to len trochu možné, konzumujte mango čerstvé. Môžete ho pridať do šalátov alebo smoothies. Ak ste si ho zamilovali, pokojne ho zmrazte alebo usušte. Pripraviť si z neho môžete aj chutný nápoj.

Mangové smoothie

Kombinácia manga z jablkami vám pri chudnutí prospeje. Tento nápoj si môžete dopriať na raňajky alebo desiatu. Ako na to? Dužinu z manga dajte do mixéra, pridajte jablká, na dochutenie škoricu a med. Smoothie podľa požadovanej konzistencie zrieďte s vodou. Namiesto jabĺk môžete pridať aj iné ovocie, napríklad broskyne.


-w-