Pomarančový vianočný sirup
Pomarančový vianočný sirup
dokonale sladkokyslé
Náročnost: jednoduchá príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: 700 ml sirupu
Prísady:
- 500 g pomarančov (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
- 5 celých klinčekov
- celá škorica
- na špičku noža mletého kardamómu
- 100 ml vody
- 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker
1. Na prípravu sirupu vložíme kúsky pomaranča do hrnca. Pridáme klinčeky, škoricu, kardamóm a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na prípravu sirupu a odložíme na noc do chladničky.
2. Druhý deň prepasírujeme cez sitko a sirup asi 5 minút povaríme. Ešte horúci sirup nalejeme do dôkladne umytých nahriatych fliaš. Fľaše starostlivo uzavrieme viečkom a asi na 20 minút položíme naležato.