Polenta bowl

Čas prípravy: 20-30 minút
Porcie: 4
Ingrediencie:

•    200 g polenty
•    800 ml mlieka
•    1 polievková lyžica masla
•    Štipka farebného korenia Kotányi mlynček
•    Štipka morskej soli Kotányi mlynček
•    1 červená paprika
•    2 šalotky
•    1 cuketa
•    250 g farebných paradajok
•    1 šálka čerstvej žeruchy
•    4 lyžice olivového oleja
•    1 čajová lyžička tymianu Kotányi
•    1 lyžička Kotányi majoránky
•    1 lyžička Kotányi oregana
•    1 lyžička Kotányi žeruchy
•    3 lyžice strúhaného parmezánu
Prípravné kroky:
1. Prvým krokom je príprava zeleniny. Za týmto účelom ošúpte šalotku a nakrájajte na jemné krúžky. Papriku a cuketu umyte a nakrájajte na kocky. Nakrájajte aj paradajky.
2. Do panvice dáte trochu olivového oleja a na kocky nakrájanú papriku a šalotku restujete asi 5 minút. Paradajky pridajte len na 2-3 minúty, aby sa príliš nescvrkli.
3. Osolené mlieko prevarte a vmiešajte polentu. Necháte na miernom ohni podusiť asi 5 minút.
4. Zmiešajte časť olivového oleja s bylinkami a korením a primiešajte zeleninou z panvice
5. Do polenty vmiešajte 1 lyžicu masla a parmezán. Teraz naservírujte polentu v miskách a navrch dajte zeleninu. Dolaďte čerstvou žeruchou.
6. Podľa chuti môžete ako polevu pridať aj grilovaný syr.