Pokazil sa vám spotrebič? Nevyhadzujte ho, dajte ho opraviť

Dostupnosť a široký výber rôznych elektrospotrebičov zapríčinil, že pri poruche už len málokto rieši opravu. Veď načo hľadať schopný servis a čakať na opravu, keď môžete zájsť do najbližšieho elektra a vrátiť sa domov s novým spotrebičom? A potom ešte zájsť na zberný dvor zbaviť sa toho starého?

Dostupnosť nových spotrebičov je dobrou vecou, ale nezabúdajte na planétu

Druhou stranou takéhoto prístupu je množstvo odpadu, ktorý takto vzniká a ktorým si znečisťujeme našu planétu. Nebolo by predsa len lepšie skúsiť ekologickejší prístup? Aspoň pri niektorých spotrebičoch. Predsa len, keď sa vám po rokoch pokazí napríklad notebook, ktorý aj keď bol funkčný už výkonom nestačil ani na základné operácie, oprava naozaj nemá príliš veľký zmysel.

Ale napríklad rôzne kuchynské spotrebiče, či práčky má zmysel opravovať. Tu predsa vývoj nenapreduje takým tempom, že by ste niečo stratili ak by ste nemali najnovší model. A nájsť napríklad Gorenje náhradné diely nie je v dobe internetu vôbec problém.

Veľakrát sa pokazí v podstate drobnosť

Iste, je tu potom potreba hľadania servisu, či opravára, ale pri spotrebičoch tohto druhu často nejde o príliš náročné opravy. Veľakrát sa stane, že len vypovie službu nejaká dostupná súčiastka, napríklad ohrievacie teleso Gorenje.

Výhodou hľadania náhradných dielov do spotrebičov ako sú varné dosky, rúry, či práčky je aj to, že veľa ich je kompatibilných naprieč rôznymi modelmi a dokonca aj značkami. Nemusíte teda hľadať náhradné diely vyložene pre váš spotrebič.

A keďže napríklad spomínané ohrievacie teleso (a platí to aj pre viacero ďalších súčiastok) nie je pre skúseného opravára problém vymeniť, servis pokazeného spotrebiča je predsa len jednoduchá záležitosť aj z vašej strany. A naša planéta si aspoň trochu vydýchne.