PODUJATIE LETNÝ MEDOKVAS UZAVRIE PRÁZDNINY V SMOLENICIACH

 Počas posledného augustového víkendu sa pod Smolenickým zámkom neďaleko Trnavy uskutoční festival medoviny, jedla a piva názvom Letný Medokvas. Podujatie sa bude konať v areáli medovinárstva Včelovina v sobotu 31. augusta od 15:00 do 21:00 hod.

Podujatie, ktoré medovinárstvo v Smoleniciach organizuje už desať rokov, sa z lokálnej oslavy medu a medoviny postupne stalo obľúbeným cieľom nielen pre milovníkov medových nápojov a remeselného piva, ale aj pre rodiny s deťmi.

Je to ideálna príležitosť na strávenie posledných prázdninových dní v piknikovej atmosfére priamo pod Smolenickým zámkom,“ rozhovoril sa Pavol Kudláč, majiteľ medovinárstva a organizátor podujatia.

Návštevníci majú možnosť zažiť Medokvas trikrát do roka – na jar, v lete a na jeseň.

Tešiť sa môžu na ochutnávky rôznych druhov medovín, medového burčiaku, malinového radleru či osviežujúceho bublinkového Frizzantina s hroznovou šťavou. V ponuke sú samozrejme aj nealkoholické medové pivá a limonády. K letnej piknikovej atmosfére neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo, preto každý rok oslovujem najlepšie stánky s občerstvením, ktoré ponúkajú burgre, hranolky, pizzu, francúzske palacinky, vegetariánske a bezlepkové pochúťky, hotdogy, halušky a ďalšie jedlá. Výber je rôznorodý, aby boli naši hostia spokojní,“ dodáva Pavol Kudláč.

Súčasťou programu budú aj komentované prehliadky výroby medoviny, kde sa návštevníci dozvedia viac o procese výroby. Pre deti je pripravený bohatý program vo Včelárskej záhrade, ktorý zahŕňa zábavné aktivity, hry a maľovanie na tvár. Hostia budú mať tiež možnosť navštíviť Medovú kaviareň a predajňu, kde si môžu zakúpiť lokálne produkty.

O príjemnú atmosféru sa počas posledného augustového dňa postarajú hudobné vystúpenia kapiel Duo Live Guitars, Ukitas & Guitarreros a Peter Luha a Graeme Mark.

Vstupenky sú dostupné v predpredaji na stránke www.vcelovina.sk. Vstupné pre dospelých je 6,5 €, pre deti od 6 do 18 rokov je to 1,5 €. Vstupné zahŕňa 2€ kupón na nákup fliaš a sklený pohár v hodnote 2,9€. Vstupné bude možné zakúpiť aj priamo na mieste za 8 € a výťažok z neho každoročne putuje na rozvoj náučnej včelárskej záhrady.

Zdroj foto: Včelovina

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na www.regiontrnava.sk/produkt/turisticke-informacne-centrum .

 

 

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

 

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.