Po úbohom výkone zaslúžená prehra

Piešťanskí hokejisti pricestovali na derby do Trnavy so sedembodovým náskokom v tabuľke a mohli ho zvýšiť. Lenže už od úvodu zápasu boli lepší domáci, ktorí Piešťancov zatlačili do defenzívy a dobýjali Tomekovu bránu. Do vedenia sa dostali v presilovke v polovici tretiny, keď Čunderlík z voleja trafil Valachovu prihrávku. Ďalšie góly však nepridali, a tak pykali. Haring najskôr využil hrubú chybu domácej obrany a o polminúty predviedol akciu zápasu Holovič, ktorý obišiel troch hráčov aj s brankárom a zavesil do vinkla.

V druhej tretine sa zapojil aj rozhodca Valachovič a začal vylučovať ako na bežiacom páse. V polovici tretiny domáci vyrovnali v presilovke o dvoch hráčov, keď dostal za Tomeka puk Hlavna. Piešťancom hrájucim bez iskry a zjavného záujmu sa nepodarilo využiť dve presilovky o dvoch hráčov. Najväčšiu šancu mal Románek, ale z veľkého uhla trafil iba do brankára Stacha. Počas ďalšej presilovky si pre zmenu Peško vybil frustráciu hodením hokejky a inkasoval osobný trest.

Laxný prístup hostí vyvrcholil v tretej tretine, keď ušiel obrane Barčák a so šťastím prestrelil Tomeka. Domáci vysunuli forčeking a Piešťanom sa potom viac ako desať minút nepodarilo nielenže ohroziť Stacha, ale ani dostať do útočného pásma. Ďalšiu ranu im zasadil domáci Mertel, ktorý sa predral cez obranu a po strele do tyče sa dostal aj k dorážke a skóroval. Piešťany sa potom snažili zlepšiť hru, ale v záverečnom \"nápore\" ich zastavil maximálne zbytočným vylúčením Peško, a nič nepriniesla ani hra bez brankára a Trnava si tak vybojovala zaslúžené tri body.

 

(sd)