Po týchto potravinách budete iste lepšie spať

Dnešná doba je veľmi uponáhľaná a častokrát nám starosti nedajú spávať. Nespavosť môže závisieť od mnohých faktorov, ako je nadmerná fyzická záťaž, prepracovanosť, depresia, alkohol, zdravotné problémy, rôzne emócie či nepravidelný spánkový režim. Ak máte problém večer zaspať, alebo sa v noci iba prehadzujete, tieto riadky sú určené presne pre vás. Zabudnite na tabletky na spanie a vsaďte na prírodnú medicínu. Máme pre vás zoznam potravín, ktoré zlepšujú spánok prirodzeným spôsobom.

Ovsená kaša
Miska pred spaním môže zlepšiť kvalitu spánku. Stimuluje prírodnú produkciu serotoninu, ktorý zlepšuje kvalitu spánku. Najdôležitejšie je upokojiť sa pred spaním, to je základným krokom k spánku. Kaša vás poriadne zasýti, takže si buďte istí, že nočné vyjedanie chladničky nehrozí.

Teplé mlieko s medom
Tento uspávací nápoj sa traduje už veľmi dlho a skutočne funguje. Mlieko obsahuje aminokyselinu, ktorá zlepší náladu a pomôže k pokojnejšiemu spánku. Med uvoľňuje svaly a vaše myšlienky. Ak k tomu pridáte štipku škorice dostane nápoj ten správny šmrnc. Touto kombináciou môžete smelo nahradiť aj lieky na spanie.

Zemiaky
Je úplne jedno či zvolíte pečené alebo varené, každopádne obsahujú látku, ktorá podporuje ospalosť. Zemiaky majú všeobecne upokojujúci účinok na organizmus, zasýtia vás,  počas spánku hladní iste nebudete.

Banán
Banán je jednoducho tabletka na spanie v šupke. Obsahuje upokojujúce látky ako melatonín a serotonín, tie vám pomôžu ľahšie zaspať. Horčík, ktorý banán obsahuje, pôsobí na uvoľnenie svalov, čo vám pomôže zrelaxovať telo a pripraviť sa lepšie na spánok.

Orechy a semienka
Orechy a semienka sú bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré sú známe tým, že prirodzeným spôsobom zlepšujú náladu a zbavujú nás stavov úzkosti. Dajte si pred spaním za hrsť mandlí alebo ľanových semiačok a budete spať celú noc ako drevo.

Čaj z medovky lekárskej
Na upokojenie pred spaním siahnite po bylinkových čajoch. Ideálna je medovka, pretože na rozdiel od ľubovníka, sa jej nemusia vyhýbať ani tehotné ženy. Pomáha nielen pri nespavosti, ale aj pri plynatosti a problémoch s trávením. Medovka skvelo pôsobí na odstránenie stresu.

Autor: Andrea Zummerová