Plody prírody a ľudské orgány

* Plátok mrkvy vyzerá ako ľudské oko. Zornička, dúhovka a paprskovité linky sa podobajú na ľudské oko. Dnešná veda naozaj dokazuje, že mrkva zvyšuje cirkuláciu krvi v oku.

* Paradjka má 4 komory a je červená. Srdce je tiež červené a má 4 komory. Všetky výskumy dokazujú, že paradajky sú tie pravé potraviny pre srdce a krv.

* Hrozno visí v strapci, ktorý má tvar srdca. Každá bobuľka vyzerá ako krvná bunka, a všetky doterajšie výskumy ukazujú, že hrozno je nesmierne vitalizujúca potrava práve pre srdce a krv.

* Vlašský orech sa podobá na malý mozok, s ľavou a pravou hemisférou. Dokonca brázdy a záhyby sú na rovnaké na orechu ako na mozgovej kôre. Dnes už vieme, že orechypomáhajú rozvíjať viac než tri tucty neurotransmiterov pre fungovanie mozgu.

* Fazuľa vlastne uzdravuje a pomáha udržovať funkciu obličiek. A naozaj- semená ´vyzerajú ako ľudské ľadviny.

* Zeler, rebarbora a iné podobné rastliny sa ponášajú na kosti. Táto potrava cielene posilňuje kosti. Ak nie je v strave dostatok sodíka, telo ho berie z kostí, a tým sa oslabuje. Práve tieto plodiny zásobujú kostru dôležitými látkami.

* Baklažán, avokádo, hruška sú zamerané na zdravie a funkciu maternice Tiež sa na maternicu ponášajú. Dnešné výskumy dokazujú, že ak ženy konzumujú 1 avokádo týždenne, dochádza k vyrovnaniu hladiny hormónov. Tieto potraviny tiež pomáhajú pri prevencii rakoviny krčka maternice. A ako je všetko dômyselné! Trvá 9 mesiacov, kým z kvetu avokáda narastie zrelý plod. Ten obsahuje asi 14 000 nutričných chemických zložiek, z ktorých veda doposiaľ preskúmala a pomenovala iba 140.

* Figy sú plné semien a visia vo dvojiciach, keď rastú. Konzumácia fíg pomáha zvyšovať pohyblivosť mužských spermií a ich počet, ďalej pôsobí blahodárne pri prekonávaní mužskej sterility.

* Sladké zemiaky sa ponášajú na pankreas a vlastne vyrovnávajú glykemický index pri cukrovke.

* Cibuľa pripomína bunku. Výzkumy ukázali, že cibuľapomáha z telesných buniek odstraňovať odpady. Dokonca vyvoláva slzenie, ktoré vyplavuje odumreté epitelové bunky.

* Grepy, pomaranče a iné citrusové plody vyzerajú ako prsníky a vlastne aj podporujú ich zdravý vývoj a napomáhajú správnemu pohybu lymfy v týchto partiách.

* Arašídy majú veľký účinok na semeníky a libido. Preto ich vraj často zakazovali v kláštoroch. Mnoho ľudí napríklad nevie, že arginin, hlavný komponent Viagry je z arašídov.