Plnené smotanové rohlíčky


POTREBUJEME

400 g hladkej múky,
250 g Hery,
1 kyslú smotanu,
1 vajce na potretie,
práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z muky,smotany a Hery vypracujeme cesto, ktoré  dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Z odpočinutého cesta urobíme šulec, ktorý rozdelíme na 7 časti. Každú zvlášť vyľkáme do tvaru taniera a rozdelíme na 8 časti.
Plníme makovou alebo orechovou plnkou. Rohlíčky potrieme vajcom, pečieme vo vyhriatej rúre. Ešte teplé obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.

Plnka: Zomletý mak (alebo orechy) zmiešame s kryštálovým cukrom a zabaríme trochou horúceho mlieka. Môžeme pridať hrozienka namočené v rume.