Plnené Croissanty
Počet porcií: 5
Čas prípravy: 60 minút
Potrebujeme
- 30 dkg Liptovskej salámy Mecom
- 250 ml teplého mlieka
- 20 g droždia
- 1 kávovú lyžičku cukru
- 1 PL lyžicu hladkej múky
- morská soľ
- 150 g polohrubej múky
- ½ kávovej lyžičky prášku do pečiva
- paradajkový pretlak
- syr
- sezam
- vajíčko na potretie
Postupujeme:
Kysnuté cesto je potrebné pripraviť si pár hodín dopredu, no s našim návodom to zvládnete rýchlo a ľahko. Do 250 ml teplého mlieka pridáme 20g droždia. Ďalej pridáme 1 KL cukru. Pridáme lyžicu hladkej múky a premiešame. Všetko jemne osolíme morskou soľou. Pridáme 150g polohrubej múky a ½ kávovej lyžičky prášku do pečiva. Vypracujeme si hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky a necháme ho kysnúť aspoň 2 hodiny.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na trojuholníky, primerane veľké, aby sme ich vedeli naplniť a rolovať. Každý trojuholník potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme korením podľa voľby, pridáme salámu, syr a pripravené cesto opatrne zrolujeme.
Croissanty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme cca 20 minút na 170 °C.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.