Pizza pre milovníkov

Cesto:
250 ml vlažnej vody
30 g droždia
0,5 lyžičky cukru
0,5 lyžičky soli
50 ml olivového oleja
400 g hladkej múky

Základ:
Milánska omáčka OTMA
bazalka

Náplň:
čerstvé paradajky
tučnejší syr
pikantná saláma
olivy

Postup:
1. Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, do ktorej sme pridali cukor. Necháme postáť. Zmes zmiešame s hladkou múkou, soľou a olejom. Vzniknuté cesto rozdelíme na bochníky, ktoré vážia približne štvrť kila, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.



2. Plech vymastíme olejom, odležané cesto prstami vytvarujeme do tvaru srdca, potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme bazalkou. Ozdobíme nastrúhaným syrom, plátkami čerstvých paradajok, pikantnou salámou a nakrájanými olivami. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na maximum. Čas závisí na vlastnostiach rúry, okraje cesta musia byť upečené do zlatista.