Pesto z brokolice a medvedieho cesnaku
Čas prípravy: 30-45 minút
Porcie: 2
Ingrediencie:
- 250 g brokolice (mrazenej alebo čerstvej)
- 100 g čerstvého medvedieho cesnaku (nakrájaného na jemné prúžky)
- 50 g mandlí
- 60 ml olivového oleja
- 40 g strúhaného parmezánu
- 1 lyžička morskej soli Kotányi
- 0,5 lyžičky Kotányi granulovaného cesnaku
- 240 g cestovín podľa vlastného výberu
- 1 šalotka
- 1 hrsť ružičiek brokolice
- Štipka farebného korenia Kotányi mlynček
- Štipka morskej soli Kotányi mlynček
Prípravné kroky:
1. Prvým krokom je začať s prípravou pesta. Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode. Potom opláchneme v studenej vode. Následne rozmixujeme najemno brokolicu, mandle, parmezán, medvedí cesnak, olivový olej, cesnakový prášok a štipku soli pomocou mixéra. Ak je pesto príliš husté, pridáme trochu oleja.
2. Cestoviny uvaríme al dente a scedíme. Počas varenia nadrobno nakrájame šalotku a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja. Krátko pred podávaním pridáme zvyšné ružičky brokolice. Dochutíme soľou a korením.
3. Cestoviny zmiešame s pestom na rozpálenej panvici a podávame s ružičkami brokolice. Môžeme ešte ozdobiť parmezánom alebo čili lupienkami.