Perníky v low carb verzii

  • 100 g slnečnicovej múky
  • 2 lyžice xylitolu
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžice kokosového oleja
  • 1 lyžice čakankového sirupu
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kypriaceho prášku do perníka
  • ½ lyžičky xantánovej gumy
  • troška soli

Postup
Všetky sypké suroviny dôkladne rozmiešajte v miske. V druhej miske si rozšľahajte vajce a kokosový olej. Spojte sypkú a tekutú zmes dokopy a dôkladne rukami premieste. Následne spracované cesto zabaľte do fólie a uložte na niekoľko hodín do chladničky. Po odpočinutí cesto vyvaľkajte a vykrajujte požadované tvary. Premiestnite vykrojené koláčiky na plech s papierom na pečenie. Pečte v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 10 minút.

Takže Sladké a veselé Vianoce prajeme.

www.prodietix.sk