Perníky v low carb verzii
- 100 g slnečnicovej múky
- 2 lyžice xylitolu
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžice kokosového oleja
- 1 lyžice čakankového sirupu
- 1 vajce
- 2 lyžice kypriaceho prášku do perníka
- ½ lyžičky xantánovej gumy
- troška soli
Postup
Všetky sypké suroviny dôkladne rozmiešajte v miske. V druhej miske si rozšľahajte vajce a kokosový olej. Spojte sypkú a tekutú zmes dokopy a dôkladne rukami premieste. Následne spracované cesto zabaľte do fólie a uložte na niekoľko hodín do chladničky. Po odpočinutí cesto vyvaľkajte a vykrajujte požadované tvary. Premiestnite vykrojené koláčiky na plech s papierom na pečenie. Pečte v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 10 minút.
Takže Sladké a veselé Vianoce prajeme.
www.prodietix.sk