Perníky
Suroviny a postup:
50 dkg hladká múka špeciál
25 dkg práškový cukor
1 pl kakao
1 pl perníkové korenie Dr Oetker
1čl kopcovitá sódy bikarbóny
Všetky ingrediencie dáme hlbšej misky a pridáme 15 dkg Palmarínu.
Rukami šúľame a urobíme ako keby mrveničku. Bude jemná.
Pridáme 3 celé vajcia a 3 pl medu.
Rukou miesime a snažíme sa hmotu spojiť. Ak treba, pomúčime.
Hotovú hmotu dáme do nádoby, zabalíme mikroténovým sáčkom a dáme do chladničky na 24 hod.
Po odstátí hmotu dáme na tabľu a vyvaľkáme na hrúbku asi 4-5 mm. Podmúčime, lebo sa lepí.
Formičkami vykrajujeme a dávame na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme ich do zlata. Upečené potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Namáčame ich v čokoláde, alebo ozdobíme cukrovou polevou a Dr Oetker guličkami na zdobenie.
Recept poslala naša čitateľka Katarína Popíková