Pečený chlieb so špargľou
Čas prípravy: 20-30 minút
Porcie: 2
Ingrediencie:
• 4 plátky ražného chleba
• 4 stratené vajcia
• 1 zväzok bielej alebo fialovej špargle
• 4 polievkové lyžice crème fraîche
• 5 veľkých listov kelu
• 40 g masla
• Štipka morskej soli Kotányi mlynček
• Štipka farebného korenia Kotányi mlynček
• Štipka granulového cesnaku Kotányi
• Štipka chilli Kotányi mlynček
Prípravné kroky:
1. V prvom kroku špargľu umyjeme, ošúpeme a zbavíme končekov a uvaríme v osolenej vode so štipkou soli do mäkka.
2. Plátky chleba potrieme maslom a opečieme na panvici do chrumkava. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Teraz umyjeme listy kelu, osušíme kúskom kuchynskej rolky a otrháme alebo nakrájame na jemné kúsky. Na panvici rozpustíme maslo kým nezhnedne.
4. Vhodíme na panvicu listy kelu a dochutíme štipkou soli, korenia a cesnakového prášku.
5. Na každý chlieb natrieme lyžicu crème fraîche, navrch dáme kelový listy, položíme špargľu a stratené vajce na vrch a ochutíme malou štipkou čili vločiek.
6. Dobrú chuť !