Pečenie
- Krehké cesto si môžete pripraviť do zásoby. Zabalené vo fólii vydrží v chladničke celý týždeň.
- Tortovú polevu na ovocné koláče pripravujete z vody a citrónovej šťavy. Ovocie dlhšie vyzerá lákavo.
- Maková plnka nebude v koláči horká, ak do nej pridáte trochu strúhanej čokolády.
- Srnčí chrbát bude lepší, ak štvrtinu až polovicu múky nahradíte solamylom. Dobré je aj dochutiť srnčí chrbát vaječným likérok, ktorý mu dodá zvláštnu arómu.
- Formy na pečenie nikdy neukladajte na dno rúry. Lepšie je dať formu a rošt do strednej rúry, pečivo sa nepripáli.
- Penové pečivo sušte v rúre pri nižších teplotách a dvierka sporáka nechajte pootvorené, aby mohla unikať vlhkosť.
- Pečivo z odpaľovaného cesta, ktoré chcete plniť, rozkrojte ešte vlažné, nebude sa lámať.