Päť cvikov pre pevné bruško a vytvarovaný pás
Pred nami sú čo nevidieť Vianoce a my máme už teraz pred očami všetky tie dobroty, ktoré vyjdú spod našich rúk. Ako si však oblečieme tie fantastické šaty, ktoré nám ešte nedávno zvýrazňovali ladné, ženské krivky?
Odpoveď je jednoduchá. Aj pri cvičení, a práve pri ňom je systematickosť dôležitá. Tak prečo nezačať s tvarovaním ideálneho bruška už teraz? Brušné svalstvo je potrebné precvičovať pravidelne. Ak nám to okolnosti dovolia, aj každý deň. Máme tu pre vás zopár cvikov, ktoré vám dopomôžu k ladným krivkám. Mnohé z cvikov už určite poznáte, dôležité je však aj ich prepojenie.
Sklápačky- V ľahu na chrbte pokrčte obe kolená. Pravú nohu položte na ľavé stehno. Ruky si vystrite a natiahnite za hlavu. Pomaly dvíhajte vystretý trup, stačí len niekoľko centimetrov nad podložku. Chvíľku vydržte, vydýchnite a vráťte sa späť. Cvičenie opakujte dvadsať krát v štyroch sériách.
Sklápačky s obratom- cvik vhodný na precvičenie bočného svalstva. Ľahnite si nachrbát, pokrčte nohy spojené v kolenách, napnite brušné svaly. Ruky sú založené za hlavou. Pomaly a rovno dvíhajte trup, nohy natáčajte striedavo do jednej a do druhej strany. Opakovanie-10 krát.
Uvoľnenie medzi jednotlivými sklápačkami. Oprite sa o dlane, prehnite si driek a hlavu tak, že svaly zadnej časti napnete a vo výdrži zostaňte čo najdlhšie. Brucho smeruje k podložke.
Cvik na lakťoch- Oprite sa o špičky nôh, rukami sa oprite o lakte, tvár smeruje nadol k podložke. Vo vodorovnej polohe dvíhajte panvu nahor, kde sa snažíte vydržať čo najdlhšie.
Opačné sklápačky- Ľahnite si na chrbát, nohy zohnite do pravého uhla. Ruky dajte za zátylok. Zdvihnite hornú časť chrbta tak, aby ľavý lakeť smeroval k pravému kolenu a naopak. Opakujte 20 krát v troch sériách.
Samozrejme k cvičeniu je dobré pridať aj ľahší jedálny lístok, kedy vyradíme všetky mastné jedlá, pridáme viac ovocia a zeleniny. Na obed uprednostníme nemastné a bezzápražkové polievky, chudé mäsá a opäť veľa, veľa zeleniny. Neskorú večeru si odpustite!
Nezabúdajte si vychutnávať každý kúsok, jedzte pomaly, aby váš žalúdok dokázal všetko správne spracovať.
KM