Paradajkový šalát
Potrebujeme: paradajky, soľ, korenie, sardely, cibuľka, chlieb ciabatta alebo francúzska bageta, cesnak, bazalka, biele víno, ocot balsamico, cukor, olivový olej, rajčinová šťava
Postup: Rajčiny nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Necháme 10 minút oddýchnuť. Sardely nakrájame spolu s cibuľkou. Chlieb zbavíme kôrky a nakrájame na kocky. Potom nakrájame bazalku.
Do misky dáme chlieb, zalejeme zmesou pripravenou z pretlačeného cesnaku, bieleho vína a lyžice octu. Zalejeme ňou kocky chleba. Rajčiny v druhej miske zalejeme zmesou z octu, šťavy z rajčín, sardel, bazalky, cukru, oleja a cibuľky.
Na tanier naukladáme rajčinovú zmes a na ňu dekorujeme chlebovú zmes.