Paradajkovo-salámové rizoto s chilli

Potrebujeme:

320 g ryže arborio
1ks cibule
1 strúčik cesnaku
250 ml bieleho vína
1 l vývaru
200 g Bajkal salámy Premium od Mecomu
olivový olej
maslo
300 g drvených paradajok
chili
soľ, korenie

Postup:

Nakrájame si nadrobno cibuľku a cesnak, orestujeme ich na olivovom oleji. Pridáme ryžu, dobre opečieme a zalejeme bielym vínom (0,5 kg ryže – 0,5 l bieleho vína). Víno necháme odpariť a za stáleho miešania pridávame vývar a drvené paradajky, až kým ryža nie je uvarená do polomäkka (na skus). Rizoto na záver zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a čerstvým chili.  Podávame so strúhaným parmezánom a opečenými krúžkami salámy.
Dobrú chuť!

www.viemecovamchuti.sk

Súťažná otázka: Na koľkých prémiových produktoch od spoločnosti Mecom si môžu spotrebitelia pochutnať?

Správna odpoveď je 7.

Výhercovia: Jolana Sabová z Trebišova, Ján Petráš z Horného Tisovníka, Imrich Koch z Piešťan

 
Mecom prichádza s novinkou
Prémiové produkty pre labužníkov

Mecom na váš stôl prináša nové prémiové produkty s vysokým obsahom mäsa. Určené sú nielen náročným spotrebiteľom, ale všetkým, ktorí obľubujú kvalitné mäso a radi si na ňom pochutnajú. Originálne receptúry a koreniny, či znamenitá chuť a vôňa zaručia, že si ich zamiluje každý. Pochutnať si môžete na 3 nových šunkách, 2 suchých salámach, párkoch a slanine. Pripravte si s prémiovými produktmi Mecom chutné raňajky, obed či pohostenie pre rodinu a priateľov. Na príprave receptov s použitím týchto produktov sa podieľali aj známi šéfkuchári zo Slovenska a Česka, ktorí prinášajú jedinečné recepty do vašej kuchyne. Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk

 

www.viemecovamchuti.sk

www.mecom.sk