Paradajková polievka s ricottou
Suroviny na 4 porcie:
- 1 konzerva paradajok s bazalkou
- 2 PL ochuteného repkového oleja (paradajky, cesnak, bazalka)
- ½ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 500 ml vývaru
- 250 g ricotty
- čerstvá bazalka
- soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaní) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.
Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.
Recepty a foto: Palma
V receptoch sme použili ochutené repkové oleje:
Raciol s bazalkou, Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami – sú výberové repkové oleje špičkovej kvality ochutené bylinkami. Raciol s podmanivou chuťou bazalky je ideálny na dochutenie šalátov, ale tiež na prípravu pesta či tradičných talianskych omáčok na cestoviny. Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami s vôňou a chuťou Stredomoria dodá jedinečnú chuť mäsu a cestovinám.
Orientačná cena: 1,79 € / 250 ml