Paradajková polievka s ricottou

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 konzerva paradajok s bazalkou
  • 2 PL ochuteného repkového oleja (paradajky, cesnak, bazalka)
  • ½ cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 ml vývaru
  • 250 g ricotty
  • čerstvá bazalka
  • soľ, čierne mleté  korenie


Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak, zalejeme paradajkami z konzervy a pridáme vývar. Polievku ochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, primiešame ricottu (časť si necháme na ozdobu pri servírovaní) a dobre ju premiešame, aby sa s polievkou úplne spojila.
Polievku podávame s lyžicou ricotty, posypanú čerstvou bazalkou a pár kvapkami oleja.
 

Recepty a foto: Palma

V receptoch sme použili ochutené repkové oleje:

Raciol s bazalkou, Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami – sú výberové repkové oleje špičkovej kvality ochutené bylinkami. Raciol s podmanivou chuťou bazalky je ideálny na dochutenie šalátov, ale tiež na prípravu pesta či tradičných talianskych omáčok na cestoviny. Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami s vôňou a chuťou Stredomoria dodá jedinečnú chuť mäsu   a cestovinám.
Orientačná cena: 1,79 € / 250 ml