Paradajková polievka

Potrebujeme:

  • všetku koreňovú zeleninu,
  • paradajkový pretlak,
  • čerstvé paradajky alebo konzervované paradajky v celku,
  • cukor 1 malú lyžičku,
  • korenie biele alebo čierne,
  • soľ,
  • cesnak,
  • cibuľu,
  • ocot na dochutenie,
  • olivový olej,
  • tvrdý syr na postrúhanie

 
Ako na to:

Všetky prisady dáme do hrnca, vrátane cibule a cesnaku a varíme do mäkka. Ak sa odparí viac vody, prilejeme do hrnca vodu podľa potreby. Keď je zelenina mäkká, polievku odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme z polievky zeleninu a rozmixujeme na kašu. Kašu vlejeme späť do hrnca a poriadne premiešame. Ak je polievka veľmi hustá pridáme vodu a necháme ešte raz prevrieť. Podávame ju horúcu s postrúhaným tvrdým syrom.