Paprikový lalok s hríbami a paprikovou nátierkou

Čas: 40 minút

Potrebujeme 

  • Paprikový lalok Mecom
  • bageta
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 2 konáriky tymiánu
  • soľ
  • 1 šalotka
  • 50 ml bieleho vína
  • 4 červené papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 1 ČL červenej mletej papriky
  • 1 ČL rasce
  • šťava z 1/2 citróna
  • hrsť vlašských orechov
  • cca 1 – 2 PL strúhanky

Postupujeme

Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky. V panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú šalotku. Pridáme šampiňóny, tymián a dosolíme. Šampiňóny počas varenia podlejeme bielym vínom a varíme do zmäknutia.
Na nátierku očistíme papriky a nakrájame na väčšie kusy. Uložíme do pekáča, polejeme olivovým olejom a osolíme. Takto pripravené papriky pečieme pri 200 stupňoch cca 30 – 40 minút. Keď sú papriky upečené, preložíme ich do mixéra, pridáme cesnak, olej, mletú papriku, mletú rascu, šťavu z citróna a orechy. Vymixujeme do hladka. Nátierku preložíme do misky a primiešame strúhanku. Dosolíme podľa chuti.
Lalok podávame na bagetkách s hríbikmi a nátierkou.

Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk