Paprikový lalok s hríbami a paprikovou nátierkou
Čas: 40 minút
Potrebujeme
- Paprikový lalok Mecom
- bageta
- 250 g hnedých šampiňónov
- 2 konáriky tymiánu
- soľ
- 1 šalotka
- 50 ml bieleho vína
- 4 červené papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 1 ČL červenej mletej papriky
- 1 ČL rasce
- šťava z 1/2 citróna
- hrsť vlašských orechov
- cca 1 – 2 PL strúhanky
Postupujeme
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky. V panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú šalotku. Pridáme šampiňóny, tymián a dosolíme. Šampiňóny počas varenia podlejeme bielym vínom a varíme do zmäknutia.
Na nátierku očistíme papriky a nakrájame na väčšie kusy. Uložíme do pekáča, polejeme olivovým olejom a osolíme. Takto pripravené papriky pečieme pri 200 stupňoch cca 30 – 40 minút. Keď sú papriky upečené, preložíme ich do mixéra, pridáme cesnak, olej, mletú papriku, mletú rascu, šťavu z citróna a orechy. Vymixujeme do hladka. Nátierku preložíme do misky a primiešame strúhanku. Dosolíme podľa chuti.
Lalok podávame na bagetkách s hríbikmi a nátierkou.
Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk