Panna cotta s korením, citrónovým tymianom, jahodami a kakaovým balzamicom
Ingrediencie:
- 500 ml smotany, 36% tuku
- 40 g kryštálového cukru
- 1 ML Kotányi Vanilková pasta Bourbon
- 2 ½ plátu želatíny
- 1 čerstvý zväzok citrónového tymianu čerstvý
- 200 g jahôd
- Kotányi čierne korenie z mlynčeka
- Kotányi Glacé kakaová príchuť (Balzamiko)
- Na ozdobu čerstvý citrónový tymián
Postup:
Smotanu spolu s cukrom a vanilkovou pastou privedieme do varu. Varíme 3 - 4 minúty. Kastról odstavíme z ohňa, pridáme citrónový tymian a želatínu (príprava podľa popisu balenia). Po asi 10 minútach prepasírujte cez jemné sito. Za stáleho miešania necháme niekoľkokrát minút vychladnúť a pred stuhnutím plníme do foriem na suflé alebo do šálok na kávu.
Chladíme v chlade najmenej 6 hodín. Pred podávaním krátko vložte formu s panna cotta do horúcej vody, uvoľnite okraj nožom a vytočte ju na tanier.
Jahody nakrájame na plátky, podávame a dochutíme nahrubo mletým čiernym korením z mlynčeka. Tanier ozdobíme Kotányi Glacé kakaová príchuť a čerstvým citrónovým tymianom.