Panna Cotta
Suroviny:
- 3 plátky želatíny
- 450 ml smotany na šľahanie
- 200 ml plnotučného mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 340 g Extra Jam Hamé lesná zmes
Postup:
1. Želatínové plátky dáme do misy so studenou vodou a necháme asi 5 minút napučať.
2. V menšom hrnci zmiešame smotanu, mlieko a cukor. Vanilkový lusk rozkrojíme, vnútro vyškrabeme nožom a spolu s luskom ho pridáme do zmesi v hrnci.
3. Zmes prehrejeme na miernom plameni a občas premiešame. Mala by byť horúca, no nesmie sa variť.
4. Želatínu vyberieme z vody, vyžmýkame z nej prebytočnú vodu a po častiach ju vmiešame do zmesi v hrnci. Akonáhle sa rozpustí, hrniec odstavíme z plameňa, vyberieme z neho lusk a necháme asi 20 minút vychladnúť.
5. Zmes vylejeme do silikónových formičiek alebo menších sklenených misiek a dáme na minimálne 3 hodiny vychladnúť do chladničky.
6. Po stuhnutí vyklopíme z formičiek a podávame z džemom. Ak je zmes v miskách, džem pridáme rovno do nich.