Panna Cotta

Suroviny:

  • 3 plátky želatíny
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 340 g Extra Jam Hamé lesná zmes



Postup:

1. Želatínové plátky dáme do misy so studenou vodou a necháme asi 5 minút napučať.
2. V menšom hrnci zmiešame smotanu, mlieko a cukor. Vanilkový lusk rozkrojíme, vnútro vyškrabeme nožom a spolu s luskom ho pridáme do zmesi v hrnci.
3. Zmes prehrejeme na miernom plameni a občas premiešame. Mala by byť horúca, no nesmie sa variť.
4. Želatínu vyberieme z vody, vyžmýkame z nej prebytočnú vodu a po častiach ju vmiešame do zmesi v hrnci. Akonáhle sa rozpustí, hrniec odstavíme z plameňa, vyberieme z neho lusk a necháme asi 20 minút vychladnúť.
5. Zmes vylejeme do silikónových formičiek alebo menších sklenených misiek a dáme na minimálne 3 hodiny vychladnúť do chladničky.
6. Po stuhnutí vyklopíme z formičiek a podávame z džemom. Ak je zmes v miskách, džem pridáme rovno do nich.