Páni - platí aj pre vás!

 

Ak sa stal alkohol vaším každodenným spoločníkom, musíte rátať s tým, že budete zvádzať boj, avšak viac-menej márny, s červenými žilkami na tvári a najmä na nose. Nepotrvá dlho a objavia sa vačky pod očami. Ak začnú vyskakovať všelijaké vyrážky okolo úst, je to už vážne varovanie, že vaša pečeň sa necíti práve najlepšie.
Aj keď vám ráno pripadá nevľúdne, urobte si čas na premasírovanie celého tela drsnou žinkou a následne rýchlou sprchou. Chvíľka premáhania sa vám ihneď prejaví v príleve novej energie a zrkadlo hneď ukáže inú tvár.
Pri liečení akné treba dodržiavať aj diétu. Zakazuje sa v nej bravčové, hovädzie, teľacie a jahňacie mäso, tučné ryby, údeniny i iné skryté tuky, citrusové plody, rajčiaky a orechy (vrátane jedál, ktoré ich obsahujú) a, samozrejme, aj sladkosti akéhokoľvek druhu. Do jedálneho lístka treba, naopak, zaraďovať chudé morské ryby, hydinové mäso, cestoviny, zemiaky, zeleninu (okrem rajčiakov), mliečne výrobky a celozrnný chlieb.
 

Nielen na opary, ale aj na hnisavé vyrážky, ktoré sa nám kde-tu objavia na tvári, platí zubná pasta. Ak ich hrubšou vrstvou zakryjeme na noc, do rána sa vysušia a budú oveľa menej viditeľné. Tento spôsob však možno odporučiť len pri pokožke, ktorá je inak zdravá, ide len o akúsi prvú pomoc v prípade potreby.

 
Nielen fajčiari, aj keď predovšetkým oni, by mali aspoň dva razy do týždňa zahryznúť do plátku citróna. Zuby tak budú belšie, ďasná zdravšie a dych čerstvejší.
 
 
Mimoriadne chladné počasie, ktoré nám v najbližších mesiacoch hrozí, môže mať u mnohých za následok nepríjemne napätú pokožku, často so sklonom k olupovaniu. Tu už bežný krém obyčajne nepomôže. Zlepšenie prinesie panthenolova masť, aplikovaná na noc.