Ovocný cheesecake
Aká by to bola jar bez sladkých dobrôt? Vyskúšajte recept na malinovo-černicový cheesecake. O tom, že chutí naozaj skvele, svedčí aj fakt, že tento recept sa minulý rok dostal až do veľkého finále rodinnej súťaže Haribo Malý cukrár. Vyskúšajte ho teraz aj vy a pochuťte si na sviežom ovocnom dezerte s cukríkmi HARIBO Berries.
Ingrediencie:
Na základ:
• 150 g sušienok (podľa vlastného výberu)
• 70 g masla
• 10 g trstinového cukru
Na krém:
• 200 g syra ricotta
• 150 g gréckeho plnotučného jogurtu
• 100 g smotany na šľahanie 33 %
• 75 g práškového cukru
• 1/2 vanilkového struku
• 1 balenie cukríkov HARIBO Berries
Na ovocné želé:
• 250 g ovocia (maliny a černice)
• 30 g cukru
• 10 g želatíny v plátkoch
Postup
1. Najskôr si pripravte základ. Sušienky a cukor rozmixujte na jemnú strúhanku, do ktorej pridajte zmäknuté maslo a premiešajte. Zmesou naplňte formičky a prstami stlačte. Formičky dajte na 30 minút do chladničky, aby základ pekne stuhol.
2. V miske zmiešajte ricottu, jogurt, vanilku a väčšiu polovicu cukru a dobre premiešajte alebo našľahajte. Želatínu pripravte podľa návodu na obale, pridajte ju do krému a premiešajte. Smotanu a zvyšný cukor vyšľahajte do polotuha a taktiež pridajte do krému. Hotový krém navrstvite na základ zo sušienok až po 1 cm pod okraj formičky. Na vrch krému k okrajom naaranžujte cukríky Haribo a jemne pritlačte. Prikryte fóliou a dajte do chladničky aspoň na dve hodiny.
3. Teraz si pripravte ovocné želé. Želatínu namočte do studenej vody. Ovocie s cukrom dajte variť. Hneď, ako zmäkne a pustí šťavu, rozmixujte ho tyčovým mixérom a zmes prepasírujte, aby ste sa zbavili zrniečok. Potom pridajte želatínu. Vlažné ovocné želé nalejte na krém a opäť dajte do chladničky stuhnúť. Nakoniec ozdobte podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť!