Ovocné lievancové srdiečka
Náročnost: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 18 kusov
Na cesto:
100 g mrazeného lesného ovocia
1 balenie Lievancov Dr.Oetker
300 ml vody
olej na smaženie
Na ozdobenie:
300 g mrazeného lesného ovocia
2 zarovnané PL cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mlieka
Ešte potrebujeme:
panvicu
väčšiu formičku v tvare srdiečka
ponorný mixér
1. Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.
2. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.
3. Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.
4. Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.
5. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. 6. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.
TIP:
Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.