Osviežujúce letné drinky s gréckou príchuťou

Leto je obdobím, kedy si väčšina z nás užíva slnečné dni, oddych pri vode a príjemné večery s priateľmi. V takýchto chvíľach môže byť osviežujúci miešaný nápoj skvelým doplnkom, ktorý nielen osvieži, ale aj poteší svojou chuťou. Ľahký drink v dobrej spoločnosti, môže byť príjemným a uvoľňujúcim zážitkom, ktorý dokonale ladí s letnou atmosférou. Počas leta je ideálne experimentovať s rôznymi kombináciami chutí, čo môže priniesť nové a zaujímavé zážitky.

Drinky plné slnečnej gréckej energie

Miešané nápoje sú nielen chutné, ale aj skvelým spôsobom, ako sa zabaviť pri ich príprave. Príprava týchto nápojov môže byť zábavným rituálom, ktorý môžete zdieľať s rodinou a priateľmi. Vytváranie vlastných receptov a skúšanie nových chutí môže pridať do vašich letných večerov zábavu a kreativitu.

Je dôležité si pamätať, že mierna konzumácia nápojov je kľúčová. Vychutnávanie si drinku v rozumnej miere môže byť súčasťou zdravého a vyváženého životného štýlu. Navyše, v spoločnosti priateľov a blízkych môže byť tento zážitok ešte príjemnejší.

Prinášame vám tipy na ľahké letné drinky pre ženy a mužov, inšpirované Gréckom, jeho chuťami a energiou:

Greek Spritz – niečo ľahké pre dámy

Ingrediencie:

- 4 cl Metaxa 5 Greek Orange alebo Metaxa 5 Stars

- 1 cl čerstvá citrónová šťava

- 1 cl cukrový sirup (1:1 cukor : voda)

- sóda

Postup:

Do pohára plného ľadu nalejte Metaxu, čerstvú citrónovú šťavu a cukrový sirup. Dobre premiešajte, doplňte sódou a jemne premiešajte znova. Na záver ozdobte plátkom citróna a môžete vychutnávať v spoločnosti priateliek!

Metaxa Orama Private Reserve – sofistikovanosť pre gentlemanov

Ingrediencie:

  • Metaxa Orama Private Reserve
  • ľad
  • plátok pomaranča
  • pohár vody

Postup:

Odporúčame podávať Metaxa Orama Private Reserve s ľadom a plátkom pomaranča, spolu s pohárom vody. Takýto vychladený pohárik určite ulahodí každému gentlemanovi po náročnom dni.

Či už si zvolíte Greek Spritz, ktorý je ľahký a svieži s jemnými citrusovými tónmi, alebo Metaxa Orama Private Reserve, ktorá ponúka hlboké a sofistikované chute s bohatou arómou, tieto nápoje prinesú kúsok gréckej slnečnej energie do vášho pohára. Greek Spritz je ideálny na teplé letné večery, keď potrebujete niečo osviežujúce a ľahké, zatiaľ čo Metaxa Orama Private Reserve je perfektný na relaxačné chvíle po dlhom dni, keď si chcete vychutnať nápoj s plnou a komplexnou chuťou.

 

 

Zdroj foto: freepik.com; Metaxa