Osviežujúce kivi rezy
Cesto:
5 vajec,
250 g práškového cukru,
½ balíčka prášku do pečiva,
200 g polohrubej múky,
5 lyžíc vody,
1 lyžica oleja
Plnka:
330 ml šľahačkovej smotany,
0,5 l kyslej smotany,
1 vanilkový cukor,
6 ks kivi
Poleva:
1 Zlatý klas,
1 vanilkový cukor,
100 g práškového cukru,
0,1l kivi sirupu,
0,4 l vody
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý si odložíme. Žĺtka šľaháme s práškový cukrom, postupne pridávame vriacu vodu, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tuhý sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Na plnku si dotuha vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme vanilkový cukor a nakoniec kyslú smotanu. Na vychladené cesto natrieme plnku, navrch poskladáme na plátky nakrájané kivi. Zo surovín na polevu uvaríme puding, ktorým prelejeme koláč. Podávame dobre vychladený.
SH
sxc.hu/1343974