Osso bucco

Príprava: 15 minút Varenie: 30 minút 7

Prísady:

  •     4 ks osso bucco (hov. nožina so špikovou kosťou)
  •     1 ks veľká cibuľa
  •     50 g maslo
  •     2-3 PL olivový olej
  •     300 ml drvené paradajky
  •     0,5 l biele víno
  •     0,5 l hovädzí vývar
  •     hladká múka
  •     čierne mleté korenie
  •     soľ


Postup:

Porcie mäsa nasekáme,okoreníme, obalíme a a osmažíme.
Do výpeku po mäse pridáme maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu, osmažíme do sklovita, okoreníme a podlejeme vínom, pridáme drvené paradajky a vývar.
Zalejeme mäsao pripraveným vývarom prelejeme mäso, zakryjeme pokrievkou a pri 150°C pečieme cca 1,5 až 2 hodiny.
Zavŕšením celého pokrmu je gremolata, zmes nasekanej petržlenovej vňate , citronovej kôry a cesnaku, která dodá pokrmu jedinečnú chuť: zväzok petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku a kôra z jedného citróna.
Petržlen a cesnak nasekáme najemno a spolu s citrónovou kôrou, vložíme k mäkkému mäsu a ešte 5 minút prepečieme.
Podávame s polentou nebo šafranovým rizotom.

Zdroj: masodomov.sk