Oslávte svetový deň cestovín zdravou porciou
Vedeli ste, že 25. október je svetovým dňom cestovín? Špagety, penne, farfalle, tortellini, tagliatelle a mnohé iné majú svojich obľúbencov po celom svete. Sú lahodné, jednoduché na prípravu a ľahko stráviteľné.
Ak si strážite líniu, určite neurobíte chybu, keď stavíte na proteínové fusilli. Vďaka zníženému podielu sacharidov a vyššiemu obsahu bielkovín vás zasýtia na dlhšiu dobu, a aj preto sú vhodnejšie do diétneho plánu. Spolu s kvalitným mäsom či zeleninou sú ideálnou voľbou pre zdravý obed alebo večeru.
Ak premýšľate ako zaradiť proteínové jedlá do bežného varenia, vyskúšajte náš recept na grilovaný losos s brokolicou, pórom a proteínovými cestovinami. Aspoň dvakrát do týždňa by ste mali mať na tanieri rybu. Losos síce patrí k tučnejším rybám, ale má obrovskú výhodu, nepriberá sa po ňom. Vďaka tomu si ho pokojne môžete dať aj počas redukčného programu.
Grilovaný losos s brokolicou, pórom a proteínovými cestovinami
- 100g lososa
- ½ póru
- 2 ružičky brokolice
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- olivový olej podľa potreby
- bylinkové korenie podľa chuti
- 1ks proteínových cestovín KetoDiet
Pór podusíme na panvici na kvapke olivového oleja. Po niekoľkých minútach pridáme natrhané ružičky brokolice a dusíme ešte asi 3 minúty. Medzitým si uvaríme proteínové cestoviny Fusilli. Lososa osolíme, pokvapkáme citrónom a dochutíme podľa seba. Na panvici zohrejeme kvapku olivového oleja a pokrájané kúsky lososa opečieme. Pridáme brokolicu, pór, primiešame fusilli a krátko prehrejeme. Na záver pokvapkáme olivovým olejom, prípadne osolíme alebo okoreníme podľa svojej chuti. Dobrú chuť!
Viac zdravých receptov nájdete na www.ketodiet.sk