Osemhodinová diéta: blud, alebo naozaj funguje?

Znie to zaujímavo, ale neviete, čo si pod touto diétou predstaviť? Čítajte ďalej.

Diéty sú pre mnohých stále populárne. Ľudia dokážu kvôli strateniu niekoľkých kilogramov urobiť naozaj všeličo. Osemhodinová diéta však nepatrí do kategórie radikálnych či úplne „strelených“ diét. Vymyslel ju pre seba David Ziczenko z prozaického dôvodu: potreboval schudnúť. Keďže to fungovalo, podelil sa o svoje skúsenosti s ostatnými a vznikla osemhodinová diéta. Vraj je možné za 8 dní schudnúť až 5 kilogramov.

Základné fakty o osemhodinovej diéte

Autor sľubuje úbytok 5-tich kíl za viac ako týždeň, to znie naozaj výborne. Ako sa však k tomu dopracovať? Tvorca diéty je presvedčený, že za nadváhu, obezitu a cukrovku môže hlavne skutočnosť, že jeme veľa neskoro večer a naše telo nedokáže energiu spáliť. Tá sa logicky ukladá v podobe tuku. Preto jeho odporúčanie znie: jedzte iba od 9-17-tej hodiny alebo od 11-19-tej hodiny. Teda jesť budete niekoľkokrát denne iba počas ôsmich hodín a zvyšných 16 budete bez jedla. To znamená, že váš metabolizmus sa naučí fungovať v osemhodinovom režime a vy budete chudnúť. Okrem toho radí venovať sa 8 minút denne pohybu a na večeru preferovať jedlá zložené hlavne z bielkovín. To má, samozrejme, svoje opodstatnenie. Veď aj odborníci odporúčajú s pribúdajúcimi hodinami znižovať množstvo prijatých sacharidov a na večeru preferovať kvalitné bielkoviny.

Máte obmedzený výber?

Zaujímavé je, že pri tomto štýle stravovania sa nemusíte vo výbere jedla obmedzovať, avšak pozor na prejedanie!. Čo je však zakázané, sú nápoje plné kalórií, ako napríklad limonády, energetické nápoje, presladený čaj a podobne.

Odporúčanie znie aspoň 3 dni do týždňa

Ak máte pocit, že táto diéta je nad vaše sily, skúste tieto pravidlá dodržiavať aspoň 3 dni do týždňa a mali by ste schudnúť. Samozrejme, bude to trvať dlhšie časové obdobie.

Funguje to?

Aj táto diéta je len diétou. Nepopierateľným faktom je, že ak sa vám aj podarí schudnúť, je možné, že po návrate do bežného stravovacieho režimu priberiete stratené kilogramy naspäť. Minimálne na zamyslenie je i skutočnosť, že táto diéta nezakazuje jesť žiadne potraviny. Z toho vyplýva, že si môžete s pokojom dopriať mastné hranolčeky, segedínsky guláš alebo sladkosti. To vám však na zdraví nepridá! Na druhej strane je pravda, že autor sa v knihe snaží naviesť ľudí aj k výberu zdravších potravín, čo je plus. V neposlednom rade je negatívom osemhodinovej diéty to, že telu nedoprajete 16 hodín absolútne nič. Je pravdepodobné, že týmto počinom si spomalíte metabolizmus a  priberiete.

-w-