ORECHOVO-ČOKOLÁDOVÉ REZY

20 kusov, príprava 60 minút, plech s rozmerom 25  x 30 cm

Suroviny:
250 g hladkej múky
25 g kakaa
125 g Palmarinu s maslom
80 g práškového cukru
3 žĺtky
1 PL vody
Plnka:
200 g tmavej čokolády
80 g Palmarinu s maslom
300 g medu
5 vajec

100 g trstinového cukru
200 g hrozienok
200 ml rumu
300 g vlašských orechov

Postup:
Hrozienka zalejeme rumom a necháme aspoň 30 minút postáť. Potom precedíme.
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a rovnomerne vtlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s Palmarinom s maslom a necháme trochu vychladnúť. V miske zmiešame cukor, vajcia a med. Postupne pridáme roztopenú čokoládu, hrozienka a nahrubo nasekané orechy.
Zmes vylejeme na korpus a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na približne hodinu.
Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť, ideálne odležať cez noc v chladničke. Potom nakrájame na rezy s podávame.