ORECHOVO-ČOKOLÁDOVÉ REZY

Cesto:

-8 vajec
-280 g masla
-280 g práškového cukru
-160 g posekaných orechov
-140 g pomletých orechov
-2 lyžice kakaa
-1 lyžica pomletej zrnkovej kávy
-1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
-120 g polohrubej múky

Na potretie:
-ríbezľový džem

Čokoládová poleva:
-100 g várovej čokolády
-80 g stuženého pokrmového tuku Cera
-na ozdobenie biela čokoláda

Postup:

Žĺtky, cukor, maslo dobre vyšľaháme, pridáme orechy, kakao, kávu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme dopenista a zľahka primiešame do žĺtkovej hmoty.
Plech vystelieme papierom na pečenie, cesto naň vylejeme a pečieme pri 200 stupňoch Celzia. Vychladnutý koláč potrieme džemom.
Čokoládu na varenie a tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vrch potrieme čokoládovou polevou, keď stuhne „popíšeme“ bielou čokoládou (asi 50 g polámeme do 1 lyžice rozpusteného tuku Cera a vymiešame). Krájame nožom, ktorý namáčame v pohári s horúcou vodou.