Oravská kapustnica

Potrebujeme: 1 l vody z kyslej kapusty, 1 apol litra vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 ks bravčových kotliet, 10-15 g sušených húb, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 40 g mandlí, 30 g hladkej múky

 

Ako na to: Do studenej vody dáme variť bravčové kotlety, klobásu a sušené huby. Po pol hodine varenia pridáme pokrájanú kyslú kapustu a postrúhanú zeleninu. Keď je všetko mäkké, pridáme cesnakovú zápražku, kapustovú vodu a chvíľu povaríme. Kotlety a klobásu vyberieme a polievku dochutíme majoránom, mletým čiernym korením a soľou. Klobásu pokrájame a vložime späť do polievky. Kotlety dáme po jednom do tanierov a podávame.