Opäť máte „deň blbec“? Všetko sa dá prekonať

Ráno ste zaspali do práce, nechcelo vám naštartovať auto alebo vás hneď ráno nahnevali deti či manžel. Automaticky máte po nálade a v práci to nie je o nič lepšie.
Šéf vás zavolá na koberček, všetko vám padá z rúk a neviete sa sústrediť. Najradšej by ste šli domov, zabuchli za sebou dvere a mali svätý pokoj. Lenže to nejde. Ako si zlepšiť náladu, keď ste v strese a nedarí sa vám?

Aj zlé dni sú súčasťou života

Ak ste v strese, v prvom rade sa snažte upokojiť. Jednoducho deň prijmite so všetkým, čo prinesie. Aj menej vydarené dni sú súčasťou života a netrvajú večne. Zajtra bude lepšie. Takže sa nadýchnite a plňte si svoje povinnosti. Nervozita či zlá nálada vám nepomôžu, práve naopak.

Dajte si prestávku

Ak máte pocit, že sa na vás všetky povinnosti doslova valia a snažíte sa robiť všetko naraz, či odbiehate od jednej k druhej, koledujete si ešte o väčší stres. Radšej na pár minút zájdite na tiché miesto, zhlboka dýchajte a snažte sa upokojiť. Podľa odborníkov pomáha aj to, keď sa usmejete. Skúste si venovať napríklad úprimný úsmev v zrkadle alebo si v mysli zaspievajte obľúbenú pesničku. Potom sa pomaly pustite do plnenia povinností. Začnite tými najdôležitejšími, tie ktoré „nehoria“, môžu niekoľko hodín či deň počkať.

„Obaľte“ si nervy niečím dobrým

Ak zjete celú čokoládu či balíček nezdravých sušienok, môžete svoje telo dostať do hypoglykémie. Ide o stav, keď telo kvôli veľkému množstvu prijatých cukrov vylúči inzulín, ktorý hladinu cukru v krvi prudko zníži. Teda krvný cukor sa dostane pod normálnu hladinu a prichádza únava, slabosť, nervozita, podráždenosť, hlad a neschopnosť sústrediť sa. Preto radšej siahnite po niečom zdravšom, ako napríklad po kúsku horkej čokolády, banáne s orieškami či semienkach.

Deň po práci nekončí

Pokiaľ vás zlá nálada neopustila ani po odchode zo zamestnania, tak si ju zlepšite. Vyberte sa do fitcentra alebo na obľúbené skupinové cvičenie, kde na všetky svoje starosti zabudnete. Alebo navštívte obchodík s ručne vyrábanými drobnosťami a nejakú z nich si kúpte. Po príchode domov si doprajte bublinkový kúpeľ alebo zájdite s kamarátkou na kus reči. Niekedy stačí naozaj maličkosť a svet je hneď krajší.

-w-