OMG diéta alebo za 6 týždňov 9 kíl dolu?

Vynechávanie raňajok, ranná studená sprcha či konzumácia troch jedál denne sú len niektoré zo zásad tejto diéty.
Podľa autora môže byť štíhly každý človek a žiadna z nás nemusí mať celulitídu. Ako to dosiahnuť? Ponúka návod, ktorý sľubuje pomerne významnú redukciu tuku za krátky čas. S niektorými pravidlami sa odborníci na zdravú výživu určite stotožňovať nebudú a možno sa budú zdať pritiahnuté za vlasy i vám. Tak napríklad namiesto brokolice si máte dať kolu a každé ráno absolvovať studenú sprchu.

Čo vás čaká?

Tak napríklad nemusíte raňajkovať a treba cvičiť hneď ráno nalačno. Vtedy vraj telo spaľuje tukové zásoby a nie sacharidy. Zdá sa vám to kruté? To nie je všetko. Ráno by ste tiež mali absolvovať sprchu v studenej vode kvôli zrýchleniu metabolizmu. Súčasťou je aj pitie čiernej kávy, ktorá pomáha odbúravať tuky pri cvičení. Pitie kávy pred cvičením by fungovať mohlo, pretože káva nakopne a človek zvládne tréning lepšie, a teda aj viac spáli. Raňajky prichádzajú na rad až po desiatej hodine. Potom si môžete dať už len dve jedlá a to obed a večeru. Odborníci na zdravý životný štýl z tohto zrejme nadšení nebudú, ale také sú pravidlá.

Nemôžete jesť všetko

V tomto diétnom režime sú vašimi nepriateľmi sacharidy. Samozrejme, nevhodné sú aj slané pochutiny. V hlavných jedlách by ste sa mali dávať dôraz na príjem bielkovín a zeleniny. Odporúčané sú mäso, ryby, strukoviny, vajcia a oriešky. Ak milujete ovocie, budete si musieť vystačiť iba s niektorými druhmi. Na sladké hrušky, marhule, figy či sušené ovocie môžete zabudnúť alebo ich jesť iba zriedka. Zakázané sú aj džúsy, smoothies a tiež mliečne výrobky.

Funguje to?

Každá diéta, ktorá vás donúti k tomu, aby bol výdaj energie vyšší ako príjem, spôsobí, že schudnete. V tejto diéte by ste mali za 6 týždňov schudnúť 9 kíl, čo je veľký úbytok za krátky čas, teda ak sa vám to aj podarí, hrozí jojo efekt. To znamená, že aj keď schudnete, len čo sa vrátite k normálnej strave a spôsobu stravovania, priberiete. Tiež nie každému vyhovuje ranné cvičenie, po ktorom nasleduje otužovanie a pitie kávy. Dôsledkom môže byť napríklad nedostatok energie. V OMG diéte sú dovolené iba 3 jedlá denné, pričom väčšina odborníkov na výživu odporúča jesť radšej menej a častejšie. Čiže táto zásada je tiež veľmi diskutabilná. Ako plus je jednoznačne 45 minút pohybovej aktivity denne. Otázne je, či budete mať na cvičenie dostatok energie.

-w-