Okúzlite rodinu a priateľov štýlovými halloweenskými dezertmi
Stará legenda hovorí, že keď si smrteľník na Halloween oblečie svoje šaty opačne a začne chodiť vzad, o polnoci stretne čarodejnicu. Tekvice, čierne mačky a duchovia – to sú tradičné znaky tohto anglosaského sviatku. Buďte tento rok originálni a oslávte Halloween štýlovo.
Pripravte pre vašu rodinu a priateľov hrôzostrašné občerstvenie. Deti budú nadšené nielen zo sladkých dezertov, ale aj z ich originálnej strašidelnej podoby. Kto by nechcel ochutnať červíkov, krvavý cheesecake alebo si pochutnať na hline z malých hrobov? Nechajte sa inšpirovať halloweenskými receptami a očaríte nimi každú návštevu.
- Krvavý cheesecake
Pripravte ľahký smotanový cheesecake s „krvavou“ jahodovou polevou dozdobený červíkmi a získajte tak jedinečnú dekoráciu a vynikajúci dezert v jednom. Stojí to za to!
Na korpus (tortová forma s priemerom 24 cm)
140 g grahamových (maslových) sušienok
30 g krupicového cukru
30 g kakaa
70 g masla
Na syrovú zmes
600 g smotanového syra (typu Philadelphia)
150 g cukru
3 vajcia
80 ml smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkového extraktu
80 g čokoládovej polevy (alebo 60 g čokolády na varenie, 10 g masla, 10 g krupicového cukru)
Krvavá poleva
Hrsť zrelých jahôd
2 lyžice vanilkového cukru (alebo obyčajného s trochou vanilky)
HARIBO Wummis na ozdobu
Postup:
1. Sušienky rozdrvíme a vysypeme do misky. Pridáme k nim cukor, kakao a rozpustené maslo a dobre premiešame.
2. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a vyplníme ju zmesou, ktorú dobre vtlačíme na dno. Po stranách vytvoríme nízky okraj. Pri teplote 175 oC pečieme asi 15 minút (v teplovzdušnej rúre na 160 oC).
3. Syr najprv metličkou prešľaháme a nadľahčíme, potom k nemu primiešame cukor. Pridáme vajcia a zmes premiešame. Prilejeme šľahačku a všetko dobre premiešame. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a roztopenú čokoládu na varenie a nakoniec všetko dobre prešľaháme.
4. Zmes nalejeme na korpus, uhladíme a pečieme ďalej v rúre pri teplote 175 oC 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 140 oC a pečieme ešte hodinu (v teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 160 oC 16 minút a potom hodinu na 130 oC).
5. Akonáhle koláč vyberieme z rúry, nožom oddelíme jeho okraje. Potom ho necháme vychladnúť a poriadne stuhnúť (ideálne do druhého rána).
6. Krvavú polevu pripravíme tak, že jahody prevaríme s cukrom a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Polevou tortu polejeme a dozdobíme farebnými červíkmi HARIBO.
- Hrobky
Hľadáte inšpiráciu na strašidelný dezert, ktorým potešíte deti a prekvapíte priateľov? Tu je! Hroby sú jednoduché na prípravu a máte ich raz-dva hotové.
Na krém
200 g mascarpone
200 g šľahačky 33%
100 g mliečnej čokolády
1 lyžica krupicového cukru
Na hlinu
Čokoládové sušienky alebo zvyšky čokoládového korpusu
Na náhrobné kamene
Marcipán či oválne sušienky
Na ozdobenie HARIBO Wummis
Postup:
1. Najprv si pripravíme krém. Mascarpone spolu so šľahačkou vyšľaháme a k tejto krémovej hmote pridáme roztopenú čokoládu. Pridáme lyžicu cukru, krátko prešľaháme a necháme vychladnúť.
2. Medzitým si sušienky rozdrvíme na väčšie kúsky (alebo zvyšok korpusu) a pripravíme si náhrobné kamene. Tie vytvoríme pomocou marcipánovej hmoty alebo vhodnou náhradou sú oválne sušienky.
3. Akonáhle krém vychladne a stuhne, naplníme ním pripravené poháre. Na vrch dáme pripravenú hlinu a naaranžujeme náhrobok. Nakoniec pridáme HARIBO červíka a strašidelný dezert je kompletný.
PRODUKTOVÝ TIP
HARIBO Wummis
Ochutnajte veselých želatínových červíkov v rôznych ovocných príchutiach. Jedno vrecúško ponúka viaceré kombinácie chutí, nájdete v ňom červíkov s príchuťou broskyňa a pomaranč, jahoda a ananás a citrón a ananás. Výborne sa hodia aj ako halloweenská dekorácia a darček pre najmenších. Pochutnajú si na nich malí aj veľkí.
Bežná regálová cena za 100g balenie: 0,75€