OBRÁTENÝ KOLÁČ S JABLKAMI

Potrebujeme:
3 stredne veľké jablká,
80 g masla,
150 g cukru,
2 vajcia,
80 g polohrubej múky,
100 g Solamylu,
 1/2 prášku do pečiva,
 šťavu z polovičky citróna,
trocha mlieka,
hrsť orechov.

Tortovú formu vyložíme alobalom, silno potrieme maslom a posypeme 70 g cukru. Ošúpané, jadrincov zbavené jablká nakrájame na plátky, ktoré rozložíme na cukor a posypeme orechmi. V miske vymiešame zvyšok masla s cukrom, pridáme vajce, múku zmiešanú so Solamylom a práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na pokrájané jablká vo forme. Pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 200 °C asi 45 minút. Hotový koláč dáme vychladnúť, obrátime formu a alobal odstránime. Na koláči sa vytvorí cukrová kôra, ktorá tvorí zároveň akoby polevu.