Obhajoba na dosah

V zápase prvého s tretím domáci Liptáci síce Piešťancov prestrieľali v pomere 42:29, ale nedali žiaden gól, a keďže strelecky úspešní neboli ani hostia, tak sa zápas musel rozhodnúť v samostatných nájazdoch.

V tých v druhej sérii prekonal mikulášskeho brankára Prokop, Ďurný síce okamžite vyrovnal, ale na gól Filipa Nováka Bartík nedokázal nájsť odpoveď a Piešťany už majú prakticky nedostihnuteľný náskok na čele tabuľky.

Spišská Nová Ves stráca na Piešťany tri kolá pred koncom 9 bodov, Liptovský Mikuláš má ešte pred sebou štyri stretnutia so stratou 11 bodov. Piešťanom tak v utorňajšom zápase na ľade beznádejne posledného Brezna stačí na obhajobu triumfu v základnej časti jeden bod.

 

HK 32 Liptovský Mikuláš - ŠHK 37 Piešťany 0:1sn (0:0,0:0,0:0 - 0:0,0:1)

Rozhodujúci samostatný nájazd: F. Novák

 

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Palko - Lištiak, Devečka, Petran, Bača, Kadlubiak, Kokavec, Hyben, Klepáč - Bartík, Kriška, Pleva - Roháč, Paukovček, Pohanka - Ďurný, Blaščík, Legerský - Mravec, Fiala, Oravec

ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Kolník, Kalafut, Bučka, Zajac, Poláček, Grman, Kopejtko, Vrána - Baran, Prokop, Pupák - Chylo, Peško, Haring - Gálik, F.Novák, Rybárik - Rosa, Učeň, Štepán

 

(sd)