Oáza pokoja pre poriadny odpočinok

Boho bývanie čerpá inšpiráciu z hippie, etnickej módy a bohémskeho štýlu života, pôsobí preto veľmi uvoľnene a pohodovo. Tieto aspekty sú v mieste určenom primárne pre odpočinok viac než žiadúce, a preto je boho štýl pre spálňu vynikajúcou voľbou. Typické sú pre neho svetlé odtiene, prírodné farby a vzdušnosť, čo skvele pasuje aj k letnej nálade. Príďte načerpať bohémsku inšpiráciu do predajní ASKO - NÁBYTOK, kde si môžete vyberať zo širokej ponuky nábytku v prírodných dekoroch a množstve interiérových doplnkov a textílií.

Aký vybrať nábytok?

Pri zariaďovaní akejkoľvek miestnosti je na prvom mieste výber nábytku. Môžeme ho chápať ako plátno, ktoré potom dozdobíme rozličnými dekoráciami a doplnkami, ktoré z neosobnej izby vytvoria ten pravý domov. Aký design vybrať do bohémsky ladenej spálne? Krásne vyzerajú kúsky v dekore dreva, a to najmä s výraznou kresbou alebo priznanými su-ky. „Pre boho štýl je charakteristická vzdušnosť a ľahkosť, teda pri výbere drevodekoru siahnite skôr po svetlejších tónoch, ktoré má napríklad dub sonoma alebo bukové drevo,“ radí Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka v spoločnosti ASKO - NÁBYTOK. Určite nič nepokazíte aj bielu alebo krémovú, čo sú farby, ktoré sa skrátka hodia k akémukoľvek štýlu.

Paleta prírodných tónov

Bohémsky štýl je z pohľadu farieb veľmi minimalistický. Základom býva biela, krémová, béžová, svetlo šedá alebo hnedá. Takmer monochromatickú paletu však môžete rozbiť farebnými akcentmi v teplých odtieňoch, ako je okrová, horčicovo žltá alebo napríklad šalviovo zelená, ktoré jej dodajú šmrnc a celok bude pôsobiť veľmi útulne. V spálni tieto akcenty vyniknú napríklad na obliečkach alebo závesoch.

Dekorácia vytvorí útulné prostredie

Hoci sa boho štýl môže na prvý pohľad zdať ako veľmi striedmy, opak je pravdou. Dekorácie k nemu skrátka patria a pomáhajú vytvárať útulné útočisko, v ktorom sa budete cítiť doslova ako v mamičkinom náručí. Napríklad mäkučké vankúšiky alebo koberce sú doslova „must have“ v bohémskej spálni. „Skvele vyzerajú aj prútené či slamené prvky, ktoré vám do miestnosti vnesie napríklad lampička alebo luster, a vy si tak budete pripadať skoro ako na v hoteli na exotické dovolenky,“ dodáva Andrea Štěpánová z ASKO – NÁBYTOK. V boho spálni môžete s dekoráciami popustiť uzdu svojej fantázii. Výborne vyzerá napríklad drhané macramé, romantické lampióny s patinou či obrazy s abstraktnými motívmi. Pretože je boho štýl neodmysliteľne spätý s prírodou, nezabudnite tiež na živé kvety, ktoré spálňu doslova povznesú na oázu pokoja.


Vedeli ste, že…
postele si v predajniach ASKO - NÁBYTOK môžete s našimi odborníkmi naplánovať do posledného detailu? Či už túžite po posteliach čalúnených, z masívu alebo najmodernejších boxspring posteli-ach, pomôžeme vám vytvoriť a realizovať návrh tak, aby boli splnené vaše najnáročnejšie požiadavky na dizajn, funkčnosť aj pohodlie.
Je váš nákup rozmernejší alebo ťažší, než ste čakali? V ASKO – NÁBYTOK sa môžete obrátiť na sklad-níkov, ktorí vám pomôžu nákup previesť až k vášmu automobilu a tovar naložia tak, aby ste ho bez-pečne doviezli domov.
 

Zdroj foto: asko nábytok