Novoročný Knäckebrot s hummusom z červenej repy
Potrebujeme:
250g uvareného cíceru
125g červenej repy (tú si môžeme upiecť, alebo použiť sterilizovanú)
1 väčší strúčik cesnaku
1/4 citróna
30g tahini (sezamová pasta)
20ml kvalitného olivového oleja
soľ, čierne korenie
1x balenie Knäckebrot ražný
nakrájanú zeleninu (uhorku/mrkvu/zeler)
sezamové/ľanové alebo tekvicové semienka
Postup:
Cícer spolu s červenou repou dáme do mixéru, pridáme tahini, roztlačený strúčik cesnaku, citrónovú šťavu, olivový olej a rozmixujeme na hladkú hmotu. Ochutnáme, dochutíme korením, soľou, prípadne citrónom a necháme aspoň 20 minút odležať v chladničke. Hummus podávame na Knäckebrote pokvapkaný olivovým olejom a posypaný semienkami.