Novinky JIKA 2024: Nové farby aj tvary

Tradičná česká značka JIKA ponúka vo svojom portfóliu kompletné riešenie pre kúpeľne. V tomto roku sa navyše produktové rady dočkajú ďalších noviniek, ktoré reflektujú súčasné trendy v oblasti dizajnu, použitých materiálov i technológií. Širokú ponuku značky tak doplnia napríklad umývadlá v nových farbách aj tvaroch, funkčné sprchové riešenia a novinky prinášajú aj v segmente WC.

Umývadlové misy v nových prevedeniach

Rozšírenia sa v tomto roku dočkala séria Cubito Pure, ktorá vyniká prepracovaným nadčasovým dizajnom a teší sa veľkej priazni vyznávačov minimalizmu i elegantného štýlu. Novinkou série Cubito Pure sú umývadlové misy v čiernej farbe, ktorá v kúpeľňovom designe zažíva obrovský rozmach. „Čierna farba si postupne našla svoje miesto v kúpeľniach – najprv sa presadzovala na drobnejších prvkoch, akými sú napríklad batérie a doplnky, ale výnimkou už nie je ani čierna keramika, ktorá pôsobí odvážne, sofistikovane a ihneď upúta pozornosť,“ uvádza Iva Šedivá, vedúca komunikácie spoločnosti Laufen SK a CZ, pod ktorú spadá aj česká značka JIKA. Umývadlové misy sú k dispozícii obdobne ako tradičné biele v príjemnom okrúhlom tvare, ale aj geometrickom obdĺžnikovom, a tiež všetky farebné varianty sú po novom v ponuke aj v štvorcovom prevedení. Čierna farba je veľmi elegantná, čo podčiarkujú aj tenké steny umývadlových mís alebo drobné detaily, akým je napríklad keramická zátka. Okrem čiernej a tradičnej lesklej bielej je možné zvoliť aj modernú bielu matnú

Ďalšou novinkou tohto roku sú aj umývadlové misy Lyra Plus, ktoré doplnia sortiment rovnomennej série, obľúbené stálice značky JIKA. „Lyra Plus je tradičný rad značky JIKA a je jednou z produktových sérií s najdlhšou históriou. Ruka v ruke s vývojom kúpeľňového dizajnu sa premieňala v priebehu rokov aj séria Lyra Plus a trendy umývadlovej misy na dosku sú ďalším výsledkom tohto vývoja,“ komentuje novinky Iva Šedivá. Obdĺžnikové misy sú k dispozícii v bielej farbe, lesklé aj matné, a tiež v čiernej matnej. Doplniť ich je možné stojančekovými umývadlovými batériami alebo stále obľúbenejšími podomietkovými.

Klozet ako neprehliadnuteľný solitér

Nových farebných prevedení sa dočkal aj klozet Mio rimless. Je k dispozícii v matnej bielej farbe, ale aj v neprehliadnuteľnej čiernej. Toaleta nadchne nielen nadčasovým prevedením, použitými materiálmi a povrchovou úpravou JIKA perla, ktorá predlžuje životnosť, ale aj úsporným splachovaním 3/4,5 la technológiou rimless, s ktorou posuniete hygienu v kúpeľni na vyššiu úroveň. Klozet vhodne dopĺňa aj nové splachovacie tlačidlo PL11, ktoré je v predaji v čiernej farbe, lesklej a matnej bielej alebo lesklom či matnom chrómovom prevedení.

Pre pohodlné sprchovanie

V segmente sprchového riešenia prichádza značka JIKA s novými sprchovými vaničkami Padana vyrobenými z inovatívneho liateho mramoru. Hlavnú zložku tvorí vápenec, ktorý v spojení so živicou dáva vzniknúť jedinečnému materiálu. Okrem kvalitného prevedenia navyše vynikajú vaničky aj minimalistickým dizajnom, vďaka ktorému perfektne padnú do každej kúpeľne a nenarúšajú celistvosť kúpeľňového priestoru. K dispozícii sú v bielej lesklej a tiež matnej so štruktúrou bridlice.

Pre inštaláciu sprchového kúta na dlažbu ponúka značka JIKA aj novinku, sprchový žľab Pure. Telo žľabu tvorí 3 mm hrubý nerezový plech s integrovanou textilnou membránou pre perfektnú izoláciu. Kryt je nerezový v povrchovej úprave satín. Výhodou je navyše aj zabudovaný lapač vlasov pre jednoduchú údržbu a čistenie.

 

Zdroj foto: www.jika.sk