Niečo o citrónoch

 

Každý rok je zistených mnoho nových vecí o zázračnom ovocí – citróne.
Nový vitamín – Vitamín P (flavonoidy) – bol pridaný k hodnotnému vitamínu C, ktorý sa nachádza v tejto pochúťke z kuchyne alebo z diétneho laboratória.
 
* Citrón dokáže rôzne divy. Rovnako ako sa voda zmení na víno, tak citrón so svojou kyselinou rýchlo zmení  kyslé zloženie na zásadité.
* Tým, že obsahuje veľký obsah vápnika, zaisťuje pre kosti, zuby a nervový systém základnú výživu. Obsahuje tiež fosfor a jedna z jeho najväčších predností je schopnosť pomáhať „tráviť“ bielkoviny.
* Doktor Gerald Stalh nám podáva správu o nespočetných prípadoch očných katarov, ktoré boli vyliečené používaním kvapiek rovnakého pomeru citrónovej šťavy a destilovanej vody do očí trikrát denne.
* Atletická noha nepotrebuje žiadne drahé liečiva. Citrónová šťava spolu so šťavou z papáje sa nazýva „vstrebávač“ týchto problémov.
* Niekoľko popredných zubných lekárov predpisuje citrónovú šťavu a soľ na ťažké štádiá paradentózy.
* Citrón je jedným z najrýchlejšie reagujúcích nepriateľov proti bacilom. Priemysloví chirurgovia používali citrón v prípadoch zápalu rany, čo malo úžasný úspech.
* Kráľovskí špecialisi z Harley Street v Londýne dávajú deťom kráľovskej rodiny citrón a med pri bolestiach hrdla.
* Mnoho ľudí, ktorí vynaložili veľké sumy na vyliečenie tvrdohlavých ekzémov, boli privedení k domáckemu citrónu, keď už nemali žiadne ďalšie peniaze, aby zistili, že sa ekzém veľmi rýchlo ustálil a po čase ich nenávratne opustil úplne.