Nie ste šťastní? Tohto sa ihneď zbavte!

Snom každého z nás je prežiť život spokojne a naplnene. Lenže niekedy si vlastný život sami znepríjemňujeme. Čoho sa treba vzdať, aby sme boli šťastní?

1. Snahy všetko kontrolovať

Snažíme sa mať vlastný život a často aj životy svojich blízkych pod kontrolou. Usilujeme sa, aby nám bezchybne fungovalo manželstvo, aby sa deti dobre učili, aby sme veľa zarábali, mali dokonale vyčistenú domácnosť, boli štíhli... Keď sa niečo nedeje podľa našich predstáv, sme frustrovaní. Ak život „pustíte“ a nebudete chcieť silou-mocou, aby sa všetko dialo podľa vás, ste na dobrej ceste.

2. Minulosti

Ak by ste mali možnosť zrátať, koľko denne strávite myslením nad tým, čo bolo, zrejme by ste boli prekvapení. Najsmutnejšie na tom je, že minulosť nezmeníme a premýšľaním nad ňou iba plytváme energiou.

3. Pesimistov vo svojom živote

Máte okolo seba ľudí, ktorí sú večne zamračení a sťažujú sa na všetko a na všetkých? Ste si vedomí toho, že vás vnútorne veľmi vyčerpávajú? Pošlite ich zo svojho života preč! Pokiaľ sa oni nebudú snažiť zmeniť svoj život, vy im nepomôžete.

4. Posudzovania

Každý z nás je iný a má právo žiť svoj život tak, ako chce. Rešpektujte to a vzdajte sa posudzovania druhých. Bude sa vám žiť neporovnateľne ľahšie.

5. Snahy byť v očiach druhých skvelým

Rozhodujete sa alebo konáte často podľa toho, čo si o vás na základe vášho rozhodnutia pomyslia druhí? Chyba! Šťastní môžete byť iba vtedy, keď budete žiť tak, ako chcete vy! Zabudnite na to, „čo sa má“ a „čo je správne“. Riaďte sa svojím rozumom a srdcom.

6. Strachu, úzkosti a obáv

Strach je náš nepriateľ. Brzdí nás v tom, čo by sme chceli dosiahnuť. Lenže strachu sa zbavíte jedine tak, že ho prekonáte. Nemáte na výber, iná cesta neexistuje.

7. Výhovoriek

Vypúšťate pomerne často z úst vetu, že nemáte čas? Klamete samých seba, pretože pravda je taká, že keď človek chce, čas si nájde vždy! Výhovorky z vás lepšieho človeka neurobia, práve naopak.

-w-