Nezanedbávajte pitný režim ani počas zimy

Aj keď prvé náznaky jari sme mali možnosť spozorovať už pred pár dňami, jar je ešte pomerne ďaleko a zatiaľ si musíme užívať ešte posledné záblesky zimy. V tomto období, kedy ráno mrzne a poobede svieti slniečko, častokrát zabúdame na pitný režim. Myslíme si, že počas zimy nie je  potrebné piť toľko, čo v lete, no opak je pravdou.


Pohár citrónovej vody nalačno


Ráno predtým, ako si začnete pripravovať kávu na domácom kávovare, vypite dva deci čistej citrónovej vody. Odporúčame vlažnú vodu, ktorá neobarí vaše hrdlo a nebude ani príliš studená. Telu dodáte potrebné tekutiny, ktorých sa zbavilo počas noci.

Naše telo počas spánku vylučuje cez potné žľazy toxíny, ktoré negatívne vplývajú na náš organizmus. Tým, že vylúčime z tela zlé látky, naše telo sa zbaví aj určitého množstva vody, ktorú je potrebné doplniť.

Odporúčame vám preto namiesto sladkých kupovaných krabicových džúsov vypiť ráno hneď po prebudení pohár vlažnej vody so šťavou aspoň z pol citróna. Doplníte si nielen tekutiny, ale aj vitamín C, ktorý je v zimnom období potrebný.


Bylinkové sypané čaje


Zimné obdobie je ako stvorené na pitie sypaných bylinkových čajov. Ak patríte k vášnivým bylinkárom, určite si pripravte čaj z pamajoránu, medovky, mäty, lipy a šalvie. Práve tieto bylinky sa odporúčajú konzumovať v chrípkovom období a v zimnom období.


Kvalitná značka sáčkových čajov


Ak uprednostňujete sáčkové čaje, odporúčame predovšetkým kvalitnú značku čajov Teekanne. V ponuke tejto značky nájdete kvalitné čierne, zelené, bylinkové, ale aj ovocné čaje. Odporúčame vyskúšať hlavne čierne a zelené čaje. Čaje sú voňavé, chutné a navyše aj veľmi zdravé.

Čo sa týka čajov, v zimnom období si pripravujte aj rakytníkový a zázvorový čaj. Práve tieto čaje vás ochránia pred oslabením imunity a dodajú vám potrebné vitamíny.