Neveríte si? Skúste si zvýšiť sebavedomie s týmito tipmi!

Nízke sebavedomie nie je žiadnou výhrou. Znepríjemňuje život vo všetkých oblastiach. Osobnej, pracovnej i spoločenskej. Dobrou správou je, že pokiaľ človek chce, s týmto stavom sa dá veľa urobiť.

Je jedno, čo si myslia o vás druhí ľudia
Nikdy nevyhoviete všetkým. A v poslednom čase to vyzerá skôr tak, že nevyhoviete skoro nikomu. Môžete sa snažiť akokoľvek. Čo teda robiť? Konajte tak, ako to považujete za správne a dobré pre vás (a pre svojich najbližších). Prestaňte myslieť na to, čo si pomyslia (alebo povedia) vaši známi či susedia. Je to váš život!

To, čo očakávate aj dostanete
Pripravujete sa, robíte všetko, čo je vo vašich silách. A predsa to, o čo sa snažíte, nevyjde. Prečo? Len si spomeňte na to, čo ste mali „vo svojej hlave“ pred dôležitou poradou, skúškou alebo pracovným pohovorom. Boli to myšlienky na úspech, alebo ste neverili tomu, že to vyjde? Ak ste vnútorne neboli presvedčení o tom, že sa to podarí, dostali ste len to, čo ste očakávali. Neúspech. Preto nemáte inú možnosť, ako zmeniť myslenie.

Každý jeden človek má svoje silné aj slabé stránky
Nikto nie je dokonalý. Neexistuje dokonale vyzerajúci človek, stopercentne dobrý a ani inteligentný človek. Každý z nás má svoje kladné i záporné stránky. Dôležité je prijať sa a mať sa rád. S dobrým i tým trochu horším.

Robte veci, ktorých sa obávate
Je prirodzené, že človek, ktorému chýba sebavedomie, má strach. Bojí sa zmeniť prácu, ktorá ho vnútorne ubíja, pretože neverí svojím schopnostiam a tomu, že si čoskoro nájde oveľa lepšiu. Radšej sa roky trýzni v zamestnaní, ktoré mu nič pozitívne nedáva. Takýto človek zabúda, že život je aj o zmene. Nič nové nie je ľahké. Stojí to však za to! Niekedy sa oplatí riskovať!

Pracujte na sebe!
Máte zlý pocit zo samého seba, lebo neviete poriadne žiadny svetový jazyk? Chodíte domov z práce autobusom, lebo neviete nabrať odvahu sadnúť si do auta a šoférovať? Život nie je ľahký. Ak sa vám podarí zvíťaziť nad strachom či vlastnou pohodlnosťou, ktoré sú vo vás zakorenené, pozitívne sa to odzrkadlí aj na vašom sebavedomí. Stojí to za to!

Aj výzor je dôležitý
Určite. Najpodstatnejšia je vnútorná krása. Bohužiaľ, žijeme vo svete, kde je dôležitý aj zovňajšok. S dnešnými výdobytkami môžeme príjemne a príťažlivo vyzerať všetci. A je tu aj ďalšia vec. Ak vám sebavedomie znižujú kilá navyše, tak schudnite! Existujú stovky možností, ktoré vám pomôžu cítiť sa a vyzerať lepšie a hlave sebavedomejšie!

-m-