Nektárinkovo-pomarančový džem

Náročnosť: 2 bábovky
Stačí na: asi 5 pohárov à 375 ml
Doba prípravy: asi 40 minút

Prísady:
1 kg nektáriniek odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
250 g filetiek z pomarančov, pokrájaných na kúsky (asi zo 4 pomarančov)
1 balíček Vanilkového cukru
250 ml pomarančovej šťavy
1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker

Príprava:
1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame nektárinky, filetky z pomarančov a vanilkový cukor. Pridáme pomarančovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Tip: Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.

Namiesto vanilkového cukru môžeme použiť aj Vanilkový struk Bourbon Dr.Oetker.

Pozn.:
Filetovanie pomaranča: Ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru. Potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filetky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

Ovocný zážitok v poháriku.