Nech rastú pivné bruchá!

 

Počas týchto strastiplných horúčav, ktoré sa prehnali našou nadmorskou výškou, si každý z nás určite doprial blahodarné osvieženie na tele i duši. Niektorým možno postačilo ilegálne čľapotanie sa vo fontáne, ďalší to zamierili rovno do jaskýň a chladiarenských boxov a tí viac komfortnejší si vyložili nohy na stôl a otvorili nefalšovanú plechovku dobre vychladeného piva. Vraví sa, že od piva rastie brucho a nehodí sa k pravým dámam. A presne takéto a podobné klamstvá sa už dlhšie nedajú počúvať. Vo víne je pravda, no v pive sa ukrýva skutočné zdravie.
 
Pivo – Zaháňa kadejaké srdcovo-cievne ochorenia a znižuje riziko infarktu, prospešne vplýva na činnosť mozgu v staršom veku, úspešne bojuje proti rakovine a osteoporóze.
Pivo s bohatou penou nie je žiadnou samostatnou jednotkou, pretože tento vynikajúci chmeľový liečiteľ obsahuje horčík, draslík, vápnik, sodík, vitamíny skupiny B a ďalšie vitamínové pôžitky. Je zdrojom vlákniny – zabezpečuje nám zdravé trávenie a pravidelnú stolicu. Ak trpíte nespavosťou, dajte si za pohár piva. Možno ste to doposiaľ nevedeli, ale chmeľ patrí k tým najúčinnejším prírodným sedatívam vôbec.
Pite pivo s chuťou a hlavne s rozumom!
 
Tatiana Kovalčinová