Navždy silní. Tajomstvo dlhovekej vitality ukryté vo svaloch

Reštartujte svoj metabolizmus, získajte silu a predĺžte si život! Ak pridáte vo svojom tele svalovú hmotu, môžete žiť zdravší a dlhší život.
„Táto kniha je vašou šancou zorientovať sa v  chaose. Informácie, o ktoré sa s vami podelím vám majú pomôcť dostať sa do dobrej kondície v súlade s vašimi vlastnými podmienkami. Starnutiu sa zabrániť nedá. Na nasledujúcich stranách však presne opíšeme, ako sa môžete vyzbrojiť proti nezdarom a udržať si telo pripravené na zdravie, ktoré vám vydrží na celý život,“ sľubuje doktorka Lyonová.

Doktorka a zakladateľka Inštitútu pre medicínu zameranú na svalstvo Gabriella Lyonová prichádza s prevratnou teóriou, v ktorej dokazuje, že pre naše zdravie a dlhovekosť majú svaly obrovský význam. Po rokoch starostlivosti o pacientov si uvedomila zásadnú vec. Hoci jej pacientov trápili rôzne zdravotné problémy, spájalo ich jedno – chýbala im svalová hmota.
Presne o tom je jej kniha Navždy silní.

Svaly si automaticky spájame skôr s fyzickou silou a estetickou krásou, ale v skutočnosti sú kľúčové pre správne fungovanie tela. Silné kostrové svalstvo sa správa ako endokrinný orgán a výrazne ovplyvňuje zdravie aj starnutie.

Dr. Gabrielle Lyonová ponúka dôkladne vypracovaný program stravovania, fitnes cvičení a starostlivosti o seba, ktorý vám pomôže vybudovať si svaly bez ohľadu na vek alebo zdravotný stav. Prekonajte všetko od obezity až po autoimunitné poruchy a vyhnite sa napríklad Alzheimerovej chorobe, hypertenzii a cukrovke.

Ak budete cvičiť len zumbu a vynecháte posilňovňu, všetky kilogramy, ktoré schudnete, budú obsahovať tuk aj svaly. Tento bežný, ale mylný prístup nielenže oslabuje našu motiváciu a schopnosť donútiť sa k zmene, ale stenčuje aj samotné život posilňujúce tkanivo (čiže svaly), ktoré potrebujeme na to, aby sme sa obrnili proti silám starnutia a chorôb. Špecifický, dobre načasovaný silový tréning nezlepšuje len telesnú stavbu, ale umožňuje vám vykonávať každodenné činnosti a zároveň posilňuje vaše metabolické zdravie.
Aj ten nájdete v knihe Navždy silní.